DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op vrijdag 9 juni 2023
IEFBE 3651

Nederlands Octrooicongres 2023 - 13 juni 2023

Het UPC is 'live'. Hoe verlopen de eerste zaken, en hoe staan ondernemingen en legal counsels tegenover onder meer de opt-out? Het Nederlands Octrooicongres op dinsdag 13 juni is een goed moment om hier op te reflecteren, samen met rechters en partijen uit de industrie. Deelnemen? Er zijn nog enkele plekken voor lastminute aanmeldingen!

Schuif aan in Hotel Jakarta te Amsterdam voor een boeiend dagprogramma onder leiding van mr. drs. Gertjan Kuipers (Hogan Lovells) en prof. mr. Peter Blok (CIER, Hof Den Haag)

Met o.a. mr. drs. András Kupecz, (technically qualified judge UPC), mr. drs. Anne Marie Verschuur (partner en hoofd IP groep Nauta Dutilh) en Frédéric Bostedt (Legally qualified member of the Boards of Appeal · European Patent Office) zorgen zij voor een boeiend programma met actuele onderwerpen, paneldiscussies en sprekers uit bedrijfsleven, advocatuur en de rechterlijke macht.

Enkele onderwerpen op het programma:

 • Plausibiliteit, een "generic catchword"?
  Plausibiliteit is een leerstuk dat volop in ontwikkeling is. In de belangrijke recente G2/21 uitspraak wordt plausibiliteit een "generic catchword" genoemd. Is het dat inderdaad? En hoe zit het nu met post-published evidence en ab initio (im)plausibility? Zowel op nationaal niveau als bij het EOB volgen de uitspraken elkaar op en het laatste woord lijkt hier nog niet over gezegd. 
  mr. drs. Anne Marie Verschuur
   
 • Hulpverzoeken bij de Nederlandse rechter, het EOB en het UPC
  Hoe worden hulpverzoeken ingediend, aan welke eisen moeten hulpverzoeken voldoen? Overeenkomsten en verschillen bij de diverse instanties.
  Wanneer? Toelaatbaarheid van hulpverzoeken, gevolgen van weigering, hoger beroep.
  Een omweg? De verhouding tussen hulpverzoeken in de nationale procedure en centrale beperking bij het EOB, o.a. KPN/High Point.
  mr. drs. András Kupecz

Op de agenda staan natuurlijk het jaarlijkse jurisprudentieoverzicht en het overzicht van EOB-uitspraken, samen met ´actualiteiten UPC´ en een paneldiscussie over UPC en het bedrijfsleven. Het panel met o.a. Annemieke Manten (director IP bij Janssen) en Jako Eleveld (head of IP licensing / VP bij Philips) wordt geleid door prof. Willem Hoyng (HOYNG ROKH MONEGIER). Als altijd ronden we de dag af met een borrel op locatie, extra feestelijk deze keer!

Datum: dinsdag 13 juni 2023
Tijd: 09.30 - 17.15 uur, aansluitend borrel
Accreditatie: 6 opleidingspunten
Locatie: Hotel Jakarta
Programma en aanmelden

Klik voor meer informatie of aanmelden op bovenstaande link, of mail naar info@delex.nl. We zien u graag op 13 juni.